Activiteiten | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

BiebAtelier: ESTHIA & AtelierZ

BiebAtelier: ESTHIA & AtelierZ

Vanaf 17 mei vind je twee exposities in het BiebAtelier. Voorafgaand aan deze exposities opent wethouder Marie José Luttikholt de Week van de Amateurkunst (WAK) in Bibliotheek Hengelo Stad. Je ziet de schilderijen van senioren dagbesteding ESTHIA en de werken van de cliënten van de dagbesteding AtlierZ.

ESTHIA

Expositie “Lang Leve Kunst! WAK24”

ESTHIA is een plek waar senioren uit Hengelo met een specifieke zorgvraag en regulier (op speciale momenten) terecht kunnen voor gezelligheid, activiteiten, een voedzame maaltijd, maar bovenal voor een luisterend oor. Veel senioren hebben vandaag de dag het gevoel in deze maatschappij niet meer mee te tellen. Bij ESTHIA is iedereen even waardevol en vinden cliënten een veilige haven. 

Ontmoeten

Kunst (maken) is een prachtige vorm om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Om met elkaar in gesprek te raken en - waar nodig - meer voor elkaar te kunnen betekenen.Gerrie Zantinge, Anja van der Geest, Sacco van Munster en Gerty Dost zijn allen amateurkunstenaars in Hengelo. Ze delen een gezamenlijke passie voor schilderkunst. In hun eigen tijd schilderen ze de meest prachtige werken. Daarnaast zetten ze hun expertise in om anderen te inspireren tot het maken van kunst. Zo zetten zij zich in bij dagbesteding ESTHIA en verzorgen zij meerdere schildersessies voor senioren in samenwerking met de Cultuurmakelaar. 

De werken die je in de Bibliotheek ziet hangen zijn gemaakt door de senioren met ondersteuning van de amateurkunstenaars. De senioren hebben een knap staaltje werk verricht, zeker gezien sommigen nog nooit een kwast aangeraakt hadden en vaak een fysieke uitdaging hebben. 

Kun jij uit de kunstwerken halen wat het verhaal erachter is?
We kunnen alvast verklappen dat het thema lente en herinneringen centraal stond.

AtelierZ

Cliënten die bij AtelierZ komen hun prachtige werken tentoonstellen. AtelierZ is een uniek werkproject in het stadshart van Hengelo. De cliënten kunnen vrij werk maken of productmatig werken in een van de drie ateliers: Schilderen, Textiel bewerken of Ruimtelijk werk. De begeleiders bieden artistieke ondersteuning bij het werk van de cliënten. Verwacht in de expositie dus veel verschillende soorten van kunst waaronder een mooie fotoreportage.w


Opening

Op vrijdagavond 17 mei van 18.30-20.00 uur opent wethouder Marie José Luttikholt de WAK (Week van de Amateurkunst) in de Bibliotheek Hengelo. Tijdens deze feestelijke opening treden er twee amateurkoren op. De opening is gratis bij te wonen, aanmelden is niet nodig.

Datum vrijdag 17 mei 2024
Einddatum woensdag 12 juni 2024
Tijd 18:30 uur
Waar Bibliotheek Hengelo Stad
Thema Biebatelier
Prijs Gratis